Het uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je scout of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het uniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijk te veruiterlijken en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Het uniform bestaat voor idereen in alle takken uit een aantal dezelfde eenvoudige basisstukken, goed van snit om in te ravotten: een beige hemd, groene broek of rok en trui. Het hemd is bij ons elke activiteit verplicht! De truien en de broeken niet maar probeer toch een groene of donkere broek/trui te dragen.

Kapoenen dragen bij ons een kapoenentrui. Deze is niet beschikbaar bij Hopper want wij laten deze zelf drukken, een exemplaar dient dus bij ons aangeschaft te worden voor 25 euro.

Ook moet ieder lid van onze scoutsgroep verplicht onze groepsdas dragen. Deze das is rood en groen gekleurd en is enkel beschikbaar bij ons, een das kost 8 euro. Gelieve deze cash en gepast te betalen.

Tijdens onze opendeurdag krijg je de mogelijkheid om de verschillende kledingstukken te passen maar je moet ze wel zelf gaan kopen in de ‘Hopper’! Dit kan online of in de winkel:

Het Scoutshuis

Wilrijkstraat 45

2140 Antwerpen

Wij zien leden en leiding graag in een verzorgd uniform; sober of frivool maakt niet uit maar bepaalde zaken dienen wel in orde te zijn.

Zo ook de kentekens die op het hemd worden geplaatst!

Hiernaast vind je onze richtlijnen over waar je welke kentekens moet dragen. Deze kentekens kan je tevens kopen in de ‘Hopper’.

Sommige van deze kentekens zijn ook bij ons nog voorradig dus vraag er gerust naar!

Heb je daarnaast nog vragen in verband met het uniform of de kentekens? Ga dan zeker eens te rade bij onze groepsleiding!

Verder wensen wij de mama’s, papa’s of moedige leden veel naaiplezier!