Tegemoetkoming

Via onze website willen we jullie er ook attent op maken dat bijna alle ziekenfondsen een financiële tegemoetkoming voorzien. Deze tegemoetkoming is van toepassing op het lidgeld en/of op de deelname aan een jeudgkamp.

De documenten hiervoor kunnen jullie terugvinden op de website van jullie eigen ziekenfonds. Van zodra wij de betaling van het inschrijvingsgeld hebben ontvangen, kunt u het document meebrengen naar de eerstvolgende scoutsactiviteit zodat iemand van de groepsleiding het document verder kan invullen en ondertekenen.

Nadien levert u een ingevuld exemplaar in bij uw ziekenfonds en zij zullen er vervolgens voor zorgen dat het geld op uw rekeningnummer wordt overgeschreven.

Fiscaal attest

Jeugdkampen zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ouders kunnen de kosten voor ‘deelname aan jeugdwerkactiviteiten’ op hun belastingsbrief van het volgende jaar inbrengen.

Het fiscale attest voor het werkjaar 2017 kunnen jullie hieronder vinden. Onderstaand document is dus van toepassing op de belastingaangifte van 2018. Het tweede document dient als voorbeeld.

Druk het ingevulde attest af en bezorg het nadien bij iemand van de groepsleiding voor een stempel en een handtekening.

Fiscaal_attest.pdf Voorbeeld_fiscaal_attest.pdf

voorbeeld