Je wilt je inschrijven in onze scouts- en gidsengroep?

Je kan scouts of gids worden vanaf het schooljaar dat je in het eerste leerjaar zit. Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen de beweging een algemene regel. Die luidt dat "een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar of in het eerste leerjaar zit".

Naargelang de leeftijd en geslacht kom je in de juiste "tak" of leeftijdsgroep terecht.

Inschrijven in onze scoutsgroep kan je op verschillende manieren:

Lidgeld

Let wel dat je naast het inschrijvingsformulier, ook nog het lidgeld (€ 50 per lid) dient over te maken op het rekeningnummer van onze ledenadministratie - BE82 0017 2216 4268.
Vergeet niet om de naam en tak van je zoon/dochter te vermelden. Indien u meerdere kinderen inschrijft, gelieve dit telkens apart over te schrijven.

Van zodra wij het lidgeld hebben ontvangen op onze rekening, is uw zoon/dochter ingeschreven en verzekerd! Deze verzekering kost € 32,00 per ingeschreven lid en wordt door ons rechtstreeks betaald aan Scouts & Gidsen Vlaanderen, de nationale organisatie. Wij houden dus zelf € 18,00 over van het lidgeld. Met dit geld financieren we onze jaarwerking en proberen we ons lokaal te onderhouden.

Gelieve het geld wel degelijke over te schrijven op onze rekening en niet cash te betalen tijdens de opendeurdag of een activiteit.

Iets voor jou?

Ben je nog niet zeker of scouting iets voor jou is? Dan hebben we goed nieuws! Je mag namelijk 2 activiteiten komen proberen vooraleer je je definitief moet inschrijven en betalen.
Wil je dus eerst eens komen beleven wat scouting nu echt is, kom dan gewoon eens langs en klamp één van de leiders of leidsters aan!
Zij zullen je ongetwijfeld een onvergeetelijke dag bezorgen die smaakt naar meer!