Mail: scoutspulle.groepsleiding@gmail.com
Welkom Zandstuivers Activiteiten Leiding Foto's Interessant Verhuur

Jins

Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins (17 jaar) leven één jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen 'jonge' stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze         samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor         de samenleving.


        Jins gaan verder op de ingeslagen weg. Ze dromen en fantaseren over hoe ze het graag zouden         hebben: hun relaties, de samenleving, zichzelf. Concrete vragen duiken in hun leven op. Studie- en         beroepsambities dringen zich aan hen op. Voor jins staat hun zelfbeeld centraal. 'Ben ik tevreden         met mezelf?' 'Voel ik me goed in mijn vel?' Het zijn enkele van de vele vragen die zij zich stellen         bij hun zoektocht naar identiteit. Een ernstig gesprek, daar zijn ze vaak op uit: met         leeftijdsgenoten, maar soms ook met iemand met enkele jaren meer levenservaring. Eén of         enkele vaste vertrouwenspersonen helpen hen verder op weg naar hun identiteit. Hun identiteit         krijgt stilaan meer stabiele, meer realistische kenmerken.


        Jins blijven heel intens op zoek binnen hun relaties met anderen, van het eigen en het andere         geslacht. Soms loopt dat laatste vlotjes, vaak verloopt hun seksuele relatie met horten en stoten, met vallen en opstaan. De groepen waarin ze zich bewegen zijn hun thuishaven, hun klankbord. Nu eens beklemtonen ze hun zelfstandigheid, dan weer beklemtonen ze het knusse groepsgevoel.