Mail: scoutspulle.groepsleiding@gmail.com
Welkom Zandstuivers Activiteiten Leiding Foto's Interessant Verhuur

Givers

Bij de gidsen en verkenners (14 - 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan         naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment         waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.


        Givers krijgen een ruimere kijk op de wereld. Ze kunnen zich voorstellen dat het anders kan. En         er is zoveel dat anders kan: ouders en hun eisen, de leraars, de klas, da maatschappij, de         godsdienst, mezelf. Op basis van allerlei weetjes en invloeden bedenken ze een eigen visie en een         eigen identiteit.


        En denken, dat kunnen givers. Denkend richten ze hun aandacht op zichzelf. Vaak zodanig dat ze         denken dat anderen met hetzelfde bezig zijn als zij. Zo lijkt het alsof de anderen voortdurend         alle aandacht op hen hebben gericht. Dit zorgt ervoor dat ze uren voor de spiegel kunnen staan         en zich sterk bekommeren om hun uiterlijk, hun kledij, hun voorkomen. Ze ervaren zichzelf als         uniek en speciaal en stellen alles in het werk om dat ook te zijn. Ze verlangen naar         onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Gezag brengt hen in een bijzondere graad van alertheid.


Gidsen/verkenners knopen de banden met thuis stilaan los. Vrienden en jongeren van dezelfde leeftijdsgroep nemen een zeer belangrijke plaats in hun leven in. Hun vriendenkring is de plaats waar ze hun vele zorgen, emoties, twijfels en dromen kwijt kunnen. Gidsen/verkenners kennen een periode van intense sociale contacten, maar een gevoel van eenzaamheid en alleen-op-de-wereld-staan is niet ver weg. De eerste ernstige relatie met iemand van het andere geslacht kijkt al eens om de hoek.